Юношите на ЦСКА победиха Септември с 6:0 в мача на откриването на традиционния турнир в памет на Никола Котков и Атанас Михайлов.

Всички предпоставки за качествен футбол бяха налице – елитна съдийска бригада, добра организация, чудесни климатични условия и, разбира се – перфектния терен в комплекс „Царско село“.

ЦСКА се представи блестящо в дебютния си мач на турнира, като сътвори много красиви атаки и много положения за гол – срещу само 2 за Септември. Главни действащи лица бяха „червените“ юноши Айкут Рамадан – Айко – отбелязал за 1:0, асистирал за още цели 3 гола и контролиращ центъра на терена за своя отбор, както и Йоан Маринов, който отбеляза 3-ия гол, подаде за първия и показа невероятна ефективност, фантазия и работоспособност във фаза атака. Целият отбор на ЦСКА стоеше правилно в тактически план и доминираше изцяло – особено през първото полувреме.

През втората част и особено през заключителните 15 минути от двубоя умората и нервите взеха връх, играта се накъса и се стигна до няколко по-остри единоборства, но това не промени по съществен начин цифровото изражение на силите – отново 3 безответни гола в мрежата на Септември. В играта на „армейците“ имаше много комбинативност, като всичките голове бяха плод на комбинации и прецизни асистенции, а още половин дузина подобни чисти положения бяха пропуснати…

В състава на тима от Красна поляна добро впечатление с техника, бързина и лидерски качества направи Антонио Абаджиев, но всичките му усилия не бяха достатъчни за нещо повече от добро идивидуално представяне.

Така "армейците" очакват утрешия си съперник в борбата си за челно място в турнира, а Септември ще трябва да се задоволи с мачовете за разпределение на 5-о – 8-о място.

В други мачове от днес Локо (Сф) - Миньор 3:1, Славия - БМ Спорт 6:0