Преизбраният президент на ФИФА Сеп Блатер не скри задоволството си от поредната победа.  След 17 години начело на световната футболна централа швейцарецът спечели нов мандат. Той се възползва от отказа на принца на Йордания - Али бин Ал Хюсеин, да участва в балотаж.

Въпреки скандалите около централата през последните два дни сериозна част от имащите право на глас не снеха доверието си от швейцареца - 133 срещу 73.

„Първо искам да изкажа своята благодарност към принц Али. Той записа добри резултати и лесно спечели част от гласовете за участие във втория кръг на изборите. От друга страна, искам да благодаря на всички вас за това, че приехте моята кандидатура. Ние ще върнем репутацията на ФИФА. Но преди всичко, ние трябва да работим, заяви Блатер.

- Преди четири години пред нас стояха много проблеми, които трябваше да решаваме – това са организационни моменти за ФИФА, в изпълкома на федерацията.Аз поемамам цялата отговорност за това, че ФИФА е длъжна да върне своята добра репутация. Всички заедно можем да го направим.

Ще управлявам лодката на ФИФА. Ще я върнем безопасно на брега, ще я върнем на плажа. Не съм перфектен, никой не е перфектен, но ще свършим добра работа заедно, сигурен съм.

Ще ни трябват в този комитет жени. Нуждаем се от дами. Няма да пипаме Световните първенства. Аз съм вярващ човек, Господ, Аллах, който и да е, те ще ни помогнат да си върнем тази ФИФА.

Аз обещавам: в края на моя мондат аз ще предам ФИФА на приемника си като силна и мощна организация. Моята възраст – това не е проблем. Има хора, които на на 50 години изглеждат стари. Аз обичам всички вас, обичам работата си. Аз не съм идеален, ни никой не е идеален. Но аз съм убеден, че всички заедно можем да продължим отличната си работа.”