Благотворителен волейболен мач под надслов “С обич за децата - в памет на бащите герои” се организира в Пловдив по случай Международния ден на детето. На 1 юни от 18:00 б.в., в зала Пловдивски университет ще се проведе среща между три поколения юношески и младежки национали от Града под тепетата и полицейския волейболен отбор на Пловдив, който в последните години е неизменен медалист от Републиканското първенство на Спортна асоциация - МВР.

За този мач наставникът на сборния отбор от подрастващи Драган Иванов повика пет Лъвчета от националния тим до 19 години – Георги Димитров, Димитър Узунов, Ивайло Иванов, Станислав Драмов и Стефан Иванов, двама младежки национали до 21 години – Трифон Лапков и Николай Къртев, и двама волейболисти от предишното поколение млади Трикольори – Спас Байрев и Кирил Меретев, всички от школата на Виктория Волей (Пловдив).

Много от състезателките на Марица (Пловдив) също ще бъдат в залата, за да изразят своята подкрепа за своите колеги и съграждани от мъжко направление, както и за благотворителната кауза.

Инициативата е организирана съвместно от Синдикалната федерация на служителите в МВР и Областна дирекция на МВР - Пловдив, като има за цел да се наберат средства за подпомагане на децата на загинали служители на министерството.
Организаторите призовават желаещите да засвидетелстват уважение към служителите на МВР, загинали по време на изпълнение на обществения си дълг, и да се включат в дарителската кампания могат да приведат средства в открита сметка в Обединена българска банка с титуляр СФСМВР: IBAN BG60UBBS80021029636330, код UBBSBGSF.