След 17 години начело на международната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер спечели нов мандат. Причината за това стана отказът на принца на Йордания - Али бин Ал Хюсеин, да участва в балотаж.

Въпреки скандалите около централата през последните два дни сериозна част от имащите право на глас не снеха доверието си от швейцареца - 133 срещу 73. Това обаче не бе достатъчно, за да може той да бъде преизбран, тъй като се нуждаеше от минимум 140 гласа. Така се наложи да бъде обявен втори кръг, който не се състоя поради решението на принц Али да се откаже. А това означаваше, че 79-годишният Блатер ще ръководи ФИФА до 2019-а.

"Не се чувствам стар. Има хора на по 50 години, които изглеждат по-възрастни от мен. Не съм перфектен, никой не е. Но благодаря за доверието и вярата. Напред, ФИФА!", завърши изказването на новия-стар президент.

Следващият 66-и Конкрес на ФИФА ще се проведе на 12 и 13 май 2016 година в Мексико Сити, Мексико.

Днешният решителен ден на 65-ия Конкрес не премина безпроблемно. Първо речта на Блатер беше прекъсната от пропалестински протест. Две жени нахлуха в залата в Цюрих и размахаха червени картони. Те скандираха „Израел вън!“, но след това бяха изведени от охраната. След това пък бе обявена извънредна ситуация поради сигнал за бомба. Такава не бе открита и не след дълго конкресът продължи и за щастие завърши без пострадали. И с победа на Сеп Блатер.