„Щастлив съм, че съм в България. Впечатлен съм от обстановката, хотела и мястото, където се намираме. Не знам какво мислят играчите, но това е моето лично мнение“, заяви селекционерът на Канада Глен Хоуг на официалната пресконференция преди мачовете от Световната лига между България и „кленовите листа“, която се проведе тази сутрин в хотел РИУ Правец.

На срещата с медиите присъстваха още селекционерът на нашия тим Пламен Константинов, капитанът на българския отбор за мачовете от Световната лига Владимир Николов и президентът от комисията по правилата на играта към FIVB (Международната федерация по волейбол) Александър Джеймс Стил от Шотландия.

Срещите между двата тима са на 30 и 31 май в „Арена Ботевград“.

„Надявам се след месец отново да се върнем в България за финалите от Световната лига, когато ще имаме възможност да видим и Черно море“, продължи наставникът на „кленовите листа“. Припомняме, че България ще бъде домакин на финалите от втора група на Световната лига, които ще се проведат в Двореца на културата и спорта в морската ни столица Варна.

„Изморени сме от дългия път, но това не ни оправдава. България е много силен отбор и смятам, че ще се получат невероятни срещи, с които да зарадваме зрителите“, завърши наставникът. За последно двата отбора играха един срещу друг на Световното първенство в Полша през 2014 година, когато нашите момчета водеха с 2:1 гейма и имаха предимство в четвъртата част, но допуснаха пълен обрат и загубиха с 2:3.