Тайно сдружение подготвя усилено спасението на ЦСКА. В него влизат много богати българи, а от вчера се водят преговори и с чуждестранен инвеститор.
 
Според начертания сценарий „червените” ще спасят в последния момент лиценза си и ще останат в „А” група въпреки вчерашното решение на Лицензионната комисия. Тя отложи за 1 юни, понеделник, официалното обявяване на новината, но във футболните ни среди се говори, че ЦСКА, Локо (София), Хасково и Марек остават твърдо без професионален лиценз. Което означава, че четирите клуба ще започнат участието си през новия сезон от окръжните групи.
 
Въпросното сдружение обаче прави и невъзможното, за да измъкне ЦСКА от блатото и последните информации гласят, че това ще се случи със сигурност.
 
 Как, по какъв начин и чрез какви механизми, засега БЛИЦ няма да информира нашите читатели.
 
Естествено феновете най-много ги вълнува кои са хората и дали те имат комуникация с настоящите шефове на ЦСКА. Пълният отговор засега остава в тайна.
 
Единственото, което може да се съобщи е следното: в тайното сдружение влизат много богат човек от Северна България, познат повече от добре сред футболните и спортните среди, бивш шеф на ЦСКА от началото на XXI век, бивш играч на „червените”, който от години работи и живее в чужбина, други двама богати българи, както и евентуален чуждестранен инвеститор от една южна европейска страна, известна с топлия си климат. Дотук с догадките... Ако всичко приключи благополучно, хората от тайното сдружение сами ще разкрият своята самоличност.
 
Това, което се знае със абсолютна сигурност – не на сто, а на хиляда процента, е че ЦСКА, ако оцелее, ще започне следващия сезон с актив от минус 6 точки...