Победителят от финала за Купата на България между „Левски” и Черно море ще започне участието си в Лига Европа от втория предварителен кръг на надпреварата. Досега българският представител трябваше да стартира от първи кръг, но благодарение на успеха на Севиля, клубът ще прескочи едно стъпало. Двубоят за трофея е утре от 20:00 часа на стадион „Лазур” в Бургас.

Според новия регламент в евротурнирите шампионът в Лига Европа (Севиля) ще участва в групите на Шампионската лига за следващия сезон. Тъй като испанският тим си беше осигурил място в евротурнирите с петото си място в Примера дивисион, той освобождава едно място в груповата фаза на Лига Европа. То ще бъде заето от носителя на купата на Швейцария, който трябваше да започне от третия предварителен кръг. От това последва облагодетелстване на носителя на Купата на Кипър, който вместо от втори кръг ще започне от трети кръг. Триумфиралият с Купата на Швеция пък прескача първи кръг и започва директно от втори кръг.

Носителят на Купата на България се облагодетелства от това, че след разместванията в първи кръг на надпреварата остават нечетен брой отбори. И понеже България е непосредствено след Швеция в ранглистата, нашият представител също влиза директно във втори кръг. Ако "Левски" триумфира утре в Бургас, има голям шанс да бъде сред поставените отбори при жребия във втория кръг. При успех на "Лазур" "моряците" ще бъдат сред непоставените заради ниския си коефициент.

Untitled_5.jpg
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015