„Единственият ни голям проблем в „Ботев” (Пловдив) беше едно момче на име Тервел Златев – изпълнителен директор. Той ту казваше, че всичко е наред, ту че клубът има проблеми. Стигна се дотам, че искаше да изгони мен и Адам заедно със семействата ни от квартирите, в които живеем. Трябваше да отидем на улицата”, разкрива в интервю пред „Меридиан Мач” Томаш Иршак.
 
Заедно с чеха пред медията говори и неговият съотборник – полякът Адам Стаховяк: „Аз също съм имал проблеми с Тервел Златев. Миналото лято се появи добра оферта за мен. Предложението дойде от Азербайджан – пет дни преди затварянето на трансферния прозорец. Те ме искаха като свободен агент. Тогава аз отидох при ръководството и предложих да ме пуснат, а аз ще се откажа от една заплата и от премията за Лига Европа. Златев обаче поиска 100 000 евро за правата ми и азерите се отказаха.”
 
„Наистина имах разговори с Макаби (Петах Тиква). Пътувах до Израел, но договор не съм подписвал. До края на контракта ми с „Ботев” има още месец. Всичко може да се случи”, добавя Томаш Иршак.