Предстоящият летен трансферен прозорец може да предложи няколко трансфера по оста „Левски” – „Ботев” (Пловдив). „Канарчетата” искат да привлекат в редиците си вратаря Пламен Илиев, както и близнаците Радослав и Борислав Цоневи, докато столичани са хвърлили око на Мариян Огнянов, Даниел Златков и Александър Колев.

Вратарят Пламен Илиев се превърна в резерва на „Герена” и няма да е изненада ако приеме оферта от Пловдив. От клуба вече са влезли в контакт с него, но засега двете страни не са стигнали до конкретна договорка. В „Ботев” знаят, че трудно биха успели да вземат близнаците Цоневи, затова идеята на ръководството на клуба е да привлече двамата под наем. Юношите на „сините” получават шансове от Стойчо Стоев в „Левски”, но не са със статут на титуляри. В Пловдив те ще получат много повече шансове за изява и трупане на опит. „Сините” обаче не искат и да чуят за постоянен трансфер, затова единствения вариант е отдаване под наем.

За „Левски” се знае, че иска да си върне Мариян Огнянов. „Сините” също така искат да стабилизират защитата и да вдигнат конкуренцията с бранителя Даниел Златков, който обаче заяви пред БЛИЦ, че никой от „Левски” не се е свързвал с него.

„Левски” със сигурност ще търси нападател, като една от опциите е Александър Колев. Юношата на „сините” дълго време бе контузен и наскоро се възстанови напълно. Стойчо Стоев вярва, че с добра лятна подготовка Колев ще върне формата си и ще бъде полезен на тима. Нападателят има договор с „Ботев” за още две години.

През последните години доста често ставахме свидетели на редица трансфери на футболисти между двата клуба, затова няма да е изненада, ако и това лято има такива.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015