Хамбургер и Карлсруе завършиха 1:1 в първия плейоф за място в Бундеслигата. Българският национал Илиян Мицански остана резерва за гостите и така и се появи в игра едва в края на мача.

Втородизионният тим изненадващо поведе с ранен гол още в 4-ата минута. Рувен Хенингс вкара феноменално попадение, след като овладя топката на 5 метра от ъгъла на наказателното поле и простреля с изстрел по диагонала безпомощния страж на домакините Рене Адлер за 0:1. Домакините така и не успяха да излязат от шока до средата на второто полувреме. Тогава погледнаха по-смело напред и в 73-ата минута най-сетне натискът им се увенча с успех. Тогава Иво Иличевич получи в пеналта находчив пас от Дикмайер и опъна мрежата зад гърба на Дирк Орлисхаузен за крайното 1:1. В добавеното време Мицански влезе на мястото на голмайстора Хенингс.

Тимът на българина финишира на трето място във Втора Бундеслига, което му позволи да се изправи срещу северняците, които пък приключиха на 16-а позиция в елита.

Реваншът е на 1 юни в Карлсруе. Хамбургер се опитва да остане единственият клуб, който участва в Бундеслигата неизменно от нейното създаване – вече 51 години и 277 дни.