„Много се радвам, че подписах първия си професионален договор като футболист”, заяви пред БЛИЦ от Испания юношеският национал Матео Стаматов, който вчера сключи контракт с Еспаньол за срок от четири години.
 
„Благодаря най-вече на моите родители и на моя мениджър Лъчезар Танев. Без тях нямаше да съм тук. Аз съм вече четвърта година в Испания и по-конкретно в Еспаньол. Роден съм Пазарджик, но още като бил на четири годинки се преселваме в Барселона. Поради тази причина никога не съм бил футболист на български клуб.
 
Сезонът в Испания е много натоварен, но това ми помага, калява ме. Може би няма да ми повярвате, но тук играем по около 70 мача на сезон, като в това число включвам приятелските мачове и турнири, в които участваме”, добави роденият на 22 март 1999 година Матео.
 
„Този сезон беше успешен за мен. Участвах във всички мачове, имам 6 отбелязани гола. Играя и като ляв бек, и като ляв външен халф. Без значение е на кой пост ще ме постави треньорът, защото и на двете позиции се чувствам”, каза още 16-годишният талант.
 
За своето представяне и това на България на европейското първенство за юноши до 17 години Матео сподели следното:
 
„Можехме да се представим и по-добре. В първия мач с хърватите не бяхме на нужната висота. След това срещу Испания и особено срещу Австрия играхме доста по-силно, но малко не ни достигна, за да се поздравим с победата.”
 
Матео Стаматов сподели и кои са двамата футболисти, които най-много харесва: „Това са Анхел ди Мария и Марсело. Особено ми допада бразилецът не само заради факта, че играем на еднакви позиции”.
 
„Пожелавам си да съм здрав и да не ме преследват контузии. Чувствам, че имам сили и възможности, които ще развивам с времето”, заяви на финал Матео.