Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев даде кратка пресконференция преди финала за Купата на България срещу Черно море. Двубоят за трофея е в събота (30 май) от 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас.

На въпрос, готов ли е "Левски" Стойчо Стоев каза: "Нормално е да е готов, няма как да не е, това все пак е финал. Последните мачове ги изиграхме с нагласата, че предстои най-важния мач за сезона. Футболистите осъзнават важността на финала, готови са. Не бих казал, че има напрежение, няма и как да има. Може би колкото повече се приближава мача, има предстартова треска, но няма напрежение."

"Предполагам, че този двубой ще бъде по-различен. Мачовете за първенство не бяха с този залог, който предстои. Тренираме и дузпи, това влиза в плановете, все пак е финал".

"Еуфорията в левскарската общност е голяма, със сигурност ще ни подкрепят много фенове, които ще създадат неповторима атмосфера. Надявам се ние - треньорско ръководство и футболисти, да се отблагодарим подобаващо", допълни наставникът.

"Сега нагласата е, че "Левски" е фаворит. "Левски" е такава марка и традиция, че трябва винаги да играе под напрежение. Това не трябва да притеснява футболистите. Всеки финал е важен. Надявам се догодина пак да съм на финал, сигурно пак ще бъде важен", коментира още Стоев.

За съдията Ивайло Стоянов, към когото от Черно море имат претенции, треньорът на "Левски" заяви: "Не съм го назначил аз, съжалявам (смее се)."

"Ще играем атакуващо и офанзивно, за противника - не мога да коментирам. Няма как, ще бъде абсурд да подценим който и да е отбор на финал", завърши Стойчо Стоев./БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015