Литекс ще търси докрай справедливост по казуса с нередовния играч от дубъла на Лудогорец Габриел Коста, който клубът от Разград пусна неправомерно в игра в двубоя с Левски, без това да е позволено от правилниците на БФС.
 
Случаят бе разгледан от СТК на БФС на закрито заседание, но решението не удовлетворява ловчанлии, тъй като е взето в противоречие с наредбата на футболния съюз. Там в ал. 47, параграф 7 ясно и категорично е посочено: „Когато във футболен отбор в официални срещи за първенство и турнир Купа България участва нередовен състезател, се присъжда служебна загуба на провинилия се отбор с 0:3”.

Вместо да се спазят законите, бяха наложени само леки персонални наказания на делегата на срещата и треньора на разградчани, както и евентуална имуществена санкция за отбора. Отделно СТК прехвърли топката на Дисциплинарната комисия, която ще нищи въпросния случай.
 
Оправданията на спортно-техническата комисия са, че няма жалба от загубилия отбор на „Левски” и че футболистът не е повлиял на крайния резултат.

В случая обаче с това решение се влияе на класирането в първенството и определянето на шампиона при дублиращите отбори. Припомняме, че спорът за първото място е между Литекс и Лудогорец и въпросната победа над „сините” с 4:0 помогна на разградчани да окупират върха.

Ловчанлии имат за пример случая от миналото лято между отборите на Легия и Селтик, когато заради използването на нередовен футболист от страна на поляците само за 3 минути във втория двубой УЕФА присъди служебна загуба за Легия 0:3, което прати Селтик напред. И това при положение, че общият резултат от двата двубоя бе 6:1 в полза на поляците.

Решението на СТК води до много въпросителни. Според него всеки мач може да се пускат нередовни състезатели и ако противникът не разбере или не желае да подаде жалба, значи всичко си е наред и може да се заобикалят правилата. В най-лошия случай провинилите се в подобни казуси ще отнасят само мъмрене и парична глоба, но няма да се анулира резултата в срещата.