"Левски" и Черно море излизат във финал за Купата на България. Двубоят е от 20:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Един срещу друг се изправят треньорите Стойчо Стоев и Никола Спасов.

Стойчо Стоев има един финал като треньор. Начело на Лудогорец печели Купата на България миналата година. Тимът победи тогава "Ботев" (Пловдив) с 1:0 отново на "Лазур" в Бургас. Мястото се очертава щастливо за наставника, който година по-късно се завръща, но вече начело на "Левски".

Двубоят в Бургас ще се запомни и с инцидента с фенове на "Ботев", които хвърлиха хартиени ленти, а впоследствие се запалиха. Това нанесе доста материални щети на стадиона въпреки намесата на пожарникари.

Никола Спасов също има един финал в треньорската си кариера - отново с Черно море. През 2008 година той изведе тима до битката за трофея, която обаче бе спечелена от Литекс с 1:0.

За разлика от Никола Спасов, който не е играл финал за Купата у нас като футболист, Стойчо Стоев има трофей. През сезон 1981/82 година Стоев заедно с Локомотив (София) печелят Купата на Съветската армия след успех с 2:1 след продължения срещу Локомотив (Пловдив). Стойчо Стоев дори отбелязва победното попадение в 109-ата минута на продължението.

Финалът на Стойчо Стоев:

Сезон 2013/14, Купа на България
"Ботев" (Пловдив) - Лудогорец - 0:1
Общо: 1 финал, 1 трофей

Финалът на Никола Спасов:
Сезон 2007/08, Купа на България
Литекс - Черно море 1:0
Общо: 1 финал, 1 загуба