Роденият в Гоце Делчев Васил Панайотов получи специална награда в края на сезона в кипърското първенство. Българинът стана футболистът с най-много изиграни минути за Агия Напа. Специалната статуетка бе получена на нарочна вечеря на играчи, ръководство и фенове и бе връчена от президента на клуба Танасис Ясеми. Това оповестиха медиите в Кипър, където бившият халф на Пирин (Гоце Делчев) дебютира тази година и привлече вниманието на местните грандове. Връчването на специалния приз бе гарнирано и с предложение за продължаване на договора му с настоящия клуб за още една година.

Неврокопчанинът се уреди с оферта от Агия Напа, която е по-добра, с по-добри финансови параметри от досегашните по договора му.

Панайотов беше с основен дял за оцеляването на отбора в местния елит. Настоящият тим на бившия играч на Пирин (Гоце Делчев) влезе в майсторската група на Кипър през 2014 година и успя да запази елитния си статут в епична борба, продължила от началото до края. За капак клубът бе сполетян от финансови проблеми, заради които бе напуснат от много от основните си футболисти. Тогава дори имаше оферти за Васил Панайотов, но президентът Танасис Ясеми пожела доста висока цена за него и трансфер не бе извършен. Тогава роденият в Гоце Делчев халф остана лоялен и не се възползва от възможността да осъди клуба за неполучени заплати и да напусне. Той повярва на клубния си шеф, който обеща погасяване на задълженията към българина и съиграчите му и те заедно помогнаха Агия Напа да опровергае песимистите, които предричаха крах в края на сезона. Освен това сърцатият футболист от Гоце Делчев бе един от футболистите с най-много игрови минути не само в собствения си клуб, но и в кипърската първа лига. Васил Панайотов даде доста за своя куб, включително отбелязвайки важни попадения, чийто брой стана 5 и той оглави реализаторската листа на своите след продажбата на топреаизатора  Калухидис. Освен това неврокопчанинът записа 9 асистенции.

Освен Панайотов, принос за оцеляването на Агия Напа даде още един бивш футболист на Пирин (Гоце Делчев) - Веселин Марчев, който също бе основна фигура за тима през втората част на първенството. Той също получи оферта за удължаване на своя контракт, но все още не е ясно дали това ще се случи най-вече заради желанието на двамата футболисти, които вече имат оферти. Българският дует все още мълчи около конкретни имена, но едно от предположенията за евентално ново предизвикателство пред Васил Панайотов е местният гранд Омония. Неврокопчанинът не само вкара гол на въпросния отбор, но и привлече вниманието му като на три пъти попада в полезрението му. Заради поставената висока цена от страна на президента на Агия Напа Танасис Ясеми засега сделката не се осъществи. Ако се стигне до евентуален трансфер на Панайотов в Омония, играчът от Гоце Делчев ще може да играе и в евротурнирите, ставайки един от малцината свои съграждани, състезавали се на това ниво.