Адвокат Михаил Михайлов, който представлява Локомотив (София), гостува в „А група Токшоу“ в ефира на Диема Спорт, където коментира темата с лицензите на „железничарите“ и ЦСКА. Адвокатът е категоричен, че и двата софийски клуба ще бъдат допуснати до "А" група, но на "Армията" се чудят дали да откажат това право.

„Днес в 17 часа подадохме жалбата, която се очакваше от цяла България, за да спазим срока, който ни даде Лицензионната комисия. Същото нещо са направили ЦСКА, Марек и Хасково. Предполагам, че утре до края на деня ще се вземе решение“, каза Михайлов.

„Подадохме това, което имаме към момента. Няма надежда Локомотив да играе в Европа, колкото и жалко да е. Апелативната комисия ще излезе с решение и за "А" група, аз ви казвам, че Локомотив и ЦСКА ще играят в "А" група“, категоричен е адвокатът.

„Лицензионната комисия не я интересува кой какви задължения има, а кой какви документи за разсрочвания ще подаде до 31 март. Такъв документ с НАП до 31 март е валиден, за да може някой отбор да вземе лиценз. Такъв документ след 31 март дава лиценз за "А" група“, разясни процедурите адвокатът.

„Не е тайна, че много клубове, особено извън София, получават този документ по всякакви начини. Това се прави в България. Ние сме единственият клуб, който обяви, че нашите задължения към НАП са 1 милион и 20 хиляди. Другите клубове, няма да ги цитирам, имат задължения, 3 милиона, 6 милиона, 11 милиона“, каза Михайлов и потвърди разкритието на БЛИЦ, че Николай Гигов се е опитал да се споразумее с НАП, заявил е готовност да плати на ръка 200 000 лева на Агенцията, но от там го отрязали - „Ние предложихме за първи път от няколко години, чрез цесия да представим на НАП 200 хиляди лева и другият наш дълг да бъде разсрочен във времето. Този наш план не беше приет. Бяхме готови на всякакъв вид компромиси, да направим план за разсрочване. Тези 200 хиляди лева НАП не пожела да ги вземе от Локомотив (София), не знам защо. Направихме всичко възможно като клуб да вземем необходимия документ както за "А" група, така и за Европа.“

„Гарантирам ви, че ще бъдат четири софийски отбора и през следващия сезон в "А" група. Очаквам Апелативната комисия да излезе с решение утре, че се отказва лиценз на ЦСКА и за Европа, и за "А" група, но който трябва да вземе лиценз за "А" група, ще го вземе.“

„Казвам най-отговорно, че ЦСКА ще получи право да играе в "А" група. ЦСКА се чуди какво ще прави с това право. Съществува вариант да се даде право на ПФК ЦСКА АД да играе в "А" група и те да го откажат", заяви Михаил Михайлов.

„Николай Гигов присъства във всеки мач този сезон с изключение на два мача, при които имаше ангажименти. Аз съм потомствен локомотивец. Бъдещето на Локомотив е неясно. Факт е, че Николай Гигов беше с мен цял ден. Той ще обяви дали ще продължи да финансира клуба, след понеделник. Факт е, че е достатъчно обиден най-вече на НАП, поради факта, че не беше направено всичко необходимо Локомотив да играе в Европа, ако си го заслужи по класиране. Аз съм в клуба от 2012 година, за първи път през последния месец клубът е в толкова добро финансово състояние. До днешна дата не се дължи нито една заплата на футболистите. Никой няма право да разтрогва договора си по вина на клуба", обясни адвокатът.

Балансовият ни отчет е перфектен, Николай Гигов направи неимоверни усилия да оправи финансовото ни състояние. Към днешна дата Локомотив е в добро състояние, проблемът идва от друго място. „На 7 футболисти им изтичат договори, но има доста, които си имат договори и такива с нови подписани като Елтон и Генов, за по още една година“, допълни Михаил Михайлов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015