Лудогорец докосва титлата и в Младежката група до 21 години. Воденият от Веселин Бранимиров и Тодор Живондов тим спечели дербито срещу прекия конкурент за златните медали Литекс с 2:1 и кръг преди края води с 2 точки повече от "оранжевите".

В последния мач за сезона дубълът на Лудогорец се нуждае само от една точка при гостуването на Берое, за да извоюва титлата.

Рекордните за среща в младежката група 2000 зрители дойдоха на „Лудогорец Арена“, за да видят успеха на домакините. За дубъла на Лудогорец участие взеха няколко мъже от първия състав - Юнес Хамза, Христо Златински, Георги Терзиев и Вандерсон. Бразилецът отбеляза втория гол в мача.

Разградчани доминираха през по-голямата част от дербито и само многото пропуски пред вратата на Евгени Александров ги лишиха от по-изразителна победа. При резултат 0:0 през първото полувреме Христо Златински удари греда. Последваха пропуски на Хамза и Александър Василев, за да дойде 33-ата минута, когато резултатът бе открит. След изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле на Литекс топката стигна до Преслав Петров, който с глава я прати в мрежата - 1:0.

В началото на второто полувреме Вандерсон удвои, с което на практика реши спора. Бразилецът излезе сам срещу Евгени Александров и направи 2:0. Литекс намали чрез Георги Минчев в 68-ата минута.

До края обаче домакините не позволиха повече опасности пред своята врата, а на свой ред пропуснаха да отбележат трети гол. С най-фрапантен пропуск се отчете влезлият като резерва Олег Димитров, който не успя да реализира сам срещу вратаря.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛИТЕКС 2:1
1:0 Преслав Петров (33), 2:0 Вандерсон (52), 2:1 Георги Минчев (68)

ЛУДОГОРЕЦ: Аргилашки, Георгиев, Михайлов, Терзиев, Пр. Петров, Василев, Златински, Александров, Вандерсон, Китов, Хамза (Цвятков, Димитров, Кънчев)
Треньор: Веселин Бранимиров

ЛИТЕКС: Александров, Мунин, Минчев, Гълъбов, Минков, Десподов, Неделчев, Цочев, Митов, Лясков, Мицаков (Йорданов)
Треньор: Евгени Колев

Стадион „Лудогорец Арена“, 2000 зрители
Главен съдия: Стефан Павлов
Жълти картони: Китов, Михайлов; Цочев, Минков