Тази седмица мотополигон „Козар Белене“ в град Левски ще бъде сцената на петия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос. Grand Prix "Левски" се явява и завършек на пролетния полусезон в шампионата на национално ниво, въпреки че на повечето мотокросисти им предстоят значителен брой участия в международни състезания извън България през летните месеци.

Мотополигон „Козар Белене“ е разположен на стратегическо място в централна Северна България на главния път София-Русе. И при него е спазена концепцията за над 95% видимост на състезателното трасе от страна на публиката. При своето завръщане на мотокрос картата на България мотополигонът бе оборудван с усъвършенствана оросителна система, нов парк за състезателите, подходни пътища и др.

Конфигурацията на същинското състезателно трасе бе запазена, но бяха изградени много нови елементи, целящи намаляване на средната скорост и повече безопасност за състезателите без да се губи от атрактивността на мотокроса.
 
Според метеорологичната прогноза силен тропически климат ще съпътства мотокросистите ни през тази седмица. Така че има сериозни предпоставки за едно кално състезание. Но по стар български обичай, прогнозата за времето и евентуалното класиране на състезателите от националния шампионат по мотокрос са две крайно непредвидими явления. Те ще станат ясни единствено и само на живо тази събота (тренировки) и неделя (начало 10:30) на мотополигон „Козар Белене“ в град Левски.