Фенове на „Левски”, Висла (Краков) и Уест Хям са подпомогнали своите съмишленици от Лацио и са били в основата на размириците преди и след дербито на Рим между Лацио и Рома (1:2). Италианските медии отделят сериозно внимание на случилото се около дербито, като съобщават за редица привърженици, които са пристигнали в италианската столица за двубоя.

Още преди дербито са били арестувани фенове от Полша, България, Англия и Гърция. Те са били изпратени обратно и не са присъствали на срещата и мелетата. Много други обаче са били там и са взели дейно участие в боевете.

В момента министерствата на Италия, България, Полша и Англия работят по идентифицирането на феновете, които са взели участие в сблъсъците.

„Това явление е от последните няколко години. Фенове от цяла Европа идват за това дерби. Насилието ескалира, а привържениците на Лацио канят най-големите хулигани от побратимите агитки”, казват от италианското министерство.

„Скиорски маски, боксове, ножове, вериги и всякакъв друг арсенал се употребява от ултрасите. Разследваме евентуално разпределение на територии, а не само чисто футболно хулиганство”, споделя пък шефът на италианската полиция Алесандро Панса.

Untitled_3.jpg