Сесил Каратанчева сензационно победи бившата №1 в света Йелена Янкович на "Ролан Гарос" (6:3, 6:4) в мач от първия кръг. Следващата й съперничка е 25-годишната Ирина Фалкони, която е 85-а в световната ранглиста. Българката не е играла срещу родената в Еквадор, но представяща Съединените щати тенисистка. Каратанчева даде интервю пред tennis24.bg час след победата, която я изкачва до №94 в класацията.

"Мачът беше много емоционален. Радвам се че издържах и победих. Тя запомна много несигурно срещата, но към края се стабилизира, докато аз се поразколебах леко. Но всичко завърши добре. Бих казала, че играх определено стабилно. Но можеше и по-добре, убедена съм.

 На трибуните имаше много сънародници. Както винаги ми помогнаха доста в трудните моменти и като цяло създадоха страхотна атмосфера, за което им благодаря сърдечно, заяви Каратанчева.

- Дали съм успяла да се видя с другите ни тенисисти на турнира ли? С Цвети се виждаме почти всеки ден. Вчера бях на нейния мач и много виках за нея. Тя пък ме подкрепяше срещу Пашек в квалификациите. Днес ми писа веднага след победата. И Цвети беше много щастлива. С Гришо не съм се засичала.

"

На напомнянето, че предишният й успех над бивша №1 беше срещу Винъс Уилямс, пак на "Ролан Гарос", през 2005 г., Сесил отговори: "Олеле, направо не ми се вярва, че са минали 10 години! Времето наистина лети. Не виждам някаква символика в това. Освен, че обичам Париж и Париж ме обича. Как ще отпразнувам победата ли? Ще се разходя из града с приятели и ще изям едно голямо парче торта. Мисля, че съм си го заслужила
."