Григор Димитров направи изключително слаб мач и загуби от Джак Сок в първия кръг на „Ролан Гарос“. Играта на хасковлията не беше типична за него и на корта все едно беше някаква холограма, която имаше проблеми с връщането на топката в противниковото поле.
 
От началото на връзката му с Мария Шарапова играта на Димитров все повече върви низходящо, за да се стигне до днешната пълна каша. Загубата не само удря по самочувствието на Григор Димитров, но разочарова и всички българи, които се надяваха на едно силно представяне на тенисиста в Париж. Вместо това Гришо отпадна от един слабоизвестен американец, който в средите на тениса е популярен предимно със силен сервис и по-големите си успехи на двойки.
 
В последно време от Григор Димитров се чуваха оправдания за нужда от нов треньор и неудобство при играта с новата ракета. Това обаче вече не важи, не хваща дикиш. Феновете искат победи, а не оправдания.
 
Сега Гришо сам трябва да оправдае критиците, които дори не го наричат Шарапов. Все по-често стават сравненията между Димитров и една друга рускиня – Ана Курникова. Двамата бяха считани за големи таланти, но след напускането на юношеските и младежките турнири – повече разочарование, отколкото успехи. Рускинята приключи с тениса и се отдаде на семеен живот с по-популярния от нея Енрике Иглесиас. Двамата наскоро се разделиха, но това колкото е друга тема, толкова е предупреждение за Григор Димитров.
 
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ