Григор Димитров приключи рано-рано участието си на „Ролан Гарос“. Българският тенисист направи много слаб мач и отстъпи на американеца Джак Сок с 6:7 (7), 2:6, 3:6 в мач от първия кръг. Така поставеният под № 10 Димитров не оправда българските надежди за негово силно представяне в Париж. Въпреки че заложи на сериозна подготовка за сезона на клей, Гришо не успя да покаже стабилна игра тази пролет на червените кортове и сега отпадна още в началото на най-важния турнир на клей за годината. Българинът не успя да направи нито един пробив в мача, въпреки че имаше няколко възможности. С този успех Сок взе реванш за загубата си от хасковлията на 1/4-финалите на турнира в Стокхолм през 2014 г. В следващия си мач Джак Сок ще играе с Пабло Буста или Виктор Естрела.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна равностойно и двамата печелеха подаванията си. В третия гейм Гришо спаси три брейкпоинта. В шестия Димитров имаше възможност за пробив, но Сок успя да спаси подаването си. Подобна беше ситуацията в осмия, когато българинът не успя да спечели две възможности за пробив. Всеки от двамата печелеше своя сервис и така се стигна до тайбрек, в който американецът се наложи с 9:7.

4_5.jpg

ВТОРИ СЕТ
Втората част на мача започна равностойно, както протече и първата. Гришо и Сок си печелеха подаванията, като в третия гейм българинът пропусна два брейкпоинта. След това американецът направи пробив в шестия гейм, който беше затвърден при негово подаване. Последва нов пробив в сервиса на Димитров, с което Джак Сок спечели втория сет.
 
4_6.jpg

ТРЕТИ СЕТ
Сривът в играта на Димитров след загубената втора част продължи и в третата. Той допусна да бъде пробит още в първия си сервис гейм. След това американецът затвърди пробива и поведе 3:0 в началото на последната част. Последва размяна на спечелени собствени подавания, а Джак Сок не позволи изненада и стигна до победата в срещата при втория си мачбол.
 
4_7.jpg