Преди малко повече от месец собствениците на ЦСКА Ивайло Манджуков и Милко Георгиев са основали фирмата ФК ЦСКА АД. Това дружество вероятно е предвидено да се яви за наследник на стария клуб, в случай че планът на мажоритарните акционери проработи.
 
То обаче все още не е признато от Търговския регистър. Причината? Допусната е фрапираща грешка в документа, чрез който е поискано ФК ЦСКА АД да бъде вписан в регистъра, пише „Тема Спорт”. Към молбата за вписване не е прикачен списък с акционерите в клуба. Според него те притежават общо по 5000 акции с номинал от 10 лева всяка, като капиталът е посочен грешно за 50 000 лева.
 
Тази сума е разпределена в 10 000 акции по 10 лева всяка, тоест излиза, че капиталът е 100 000 лева, а не 50 000. Няма как 10 000 акции от по 10 лева да правят капитал от 50 000 лева.
 
Груба грешка, заради която от Търговския регистър са върнали молбата на Манджуков и Георгиев и са им дали указания да оправят документацията.
 
Това е и причината ФК ЦСКА АД все още да не е узаконено в регистрите.

Идеята на собствениците е това дружество да наследи стария клуб ПФК ЦСКА АД, като започне участие в „А” група и придобие успехите му. Вчера обаче се заговори, че старт от елитната дивизия няма да бъде допуснат.