Един от бившите тимове в кариерата на Христо Стоичков Чикаго Файър проявява интерес към Димитър Бербатов. Договорът на българина с Монако изтича и най-вероятно няма да бъде подновен. Ако 34-годишният нападател стане свободен агент, със сигурност ще бъде опция за тима от американския град с най-много българи.

Христо Стоичков игра в Чикаго Файър в края на кариерата си от 2000 до 2002 година, записвайки 51 мача и 17 гола за тима. В момента обаче Чикаго Файър не е сред водещите отбори в Мейджър Лийг Сокър (МЛС), завършвайки 2014 година извън зоната на плейофите. В тима се подвизава шотландецът и бивш играч на Селтик Шон Малоуни, но босовете планират подсилване на състава с още футболисти от Европа.

БЛИЦ съобщи още в началото на годината, че Бербатов има оферта от далечна Америка за едногодишен договор и далеч по-висока заплата. Преди година и половина интерес отново имаше към българина от САЩ, но в крайна сметка той избра Монако.

МЛС е подходящо място за последните години в кариерата на редица популярни футболисти. От следващия сезон там ще играят легендата на Ливърпул Стивън Джерард, който има договор с Лос Анджелис Галакси, и бившият халф на Челси Франк Лампард, който ще защитава честта на Ню Йорк Сити.

Бербатов би могъл дори да се завърне и във Висша лига при напускане на Монако, след като интерес към него проявява дебютантът в английския елит Борнемут и Уест Бромич. Интерес към българина има още от Турция и от Арабския свят – Обединените арабски емирства и Катар.