Шампионът Лудогорец е набелязал една от звездите на „Левски” Либан Абди и ще се опита да го привлече в редиците си за следващия сезон. Спортно-техническото ръководство на тима от Разград е харесало сомалиеца в мачовете срещу „сините” през пролетта и следи изявите му повече от месец. Агентът на футболиста дори наскоро е бил в Разград.

26-годишното крило бе титуляр и в трите срещи на „Левски” с шампионите - 0:1 за първенство, 0:0 в Разград и 1:0 на "Герена" в полуфиналите за Купата на България.

Абди играе в „Левски” под наем от турския Ризеспор и договорът му със „сините” изтича в края на сезона. След това крилото най-вероятно ще напусне столичния гранд, който ще трябва да плати трансферна сума, ако иска да го задържи, а на този етап не може да си го позволи заради финансовите си проблеми. Поради тази причина от Лудогорец може да започнат директни преговори с Ризеспор.

Либан Абди е несменяем титуляр от пристигането си на "Герена", записвайки 11 мача със синия екип. Само в два от мачовете той не започна от самото начало - гостуването на Марек (3:1) и домакинството срещу Хасково (3:0).

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015