Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов гостува в предаването Sport7 по TV7.

Ето какво каза босът:

"ЦСКА е много голям отбор. Шапка свалям на привържениците, уважавам всички хора, които подкрепят клуба си, с право болеят и искат пред ЦСКА да има по-добри хоризонти. И аз го искам, честно. Без ЦСКА и без някои други клубове, футболът ще загуби страшно много.

Но ето, казват ЦСКА е на 67 години, имал задължения, ама имал и титли. И си казвам, защо пък ние си плащахме 21 години като попове, а не трупахме и ние дългове, та да спечелим пет титли и сега да легна и аз да умирам и да викам: "Леле, загинахме, помагайте."

Днес чух уникална небивалица – мачът Литекс – Лудогорец бил договорен. Някакъв криминален сюжет – едва ли не Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев се прегръщали и целували. Това не може да се случи. Пускат се слухове в публичното пространство. Излиза някой и казва – Гриша Ганчев ще купува ЦСКА. Познавам го 25 години и повече. Той може да не е компютърен специалист, ама с аритметиката е много добре.

Сашо Тодоров казва с десет милиони били намалени. Е как стана? Покажи документи. Да, да, ама не. Има данни, има цифри и когато има цифри и Боговете мълчат. Гриша направи клуб, инвестира милиони и сега ще го закрие, за да има ЦСКА розово бъдеще. Не така. Не може да стане.

Петър Манджуков е бизнесмен, който много добре знае как да си направи сметката. Някакъв турски инвеститор бил готов да плати веднага 640 хил. евро и да вземе мажоритарния пакет. Ей, той не струва толкова. Той струва повече. Ще го купи и ще го препродаде. Ще ни бръснат без сапун, как така? Те хората дали 5 милиона, а идва някакъв и вика – дайте ми го за 640 хиляди. Какъв е този турски бизнесмен от английски произход? Сигурно е раждан в Папуа Нова Гвинея. С такива хора не трябва да се заблуждават феновете на ЦСКА. Като преди години – шейхове с маратонки им пратиха... Не заслужават такива хора да се представят за спасители на ЦСКА.

А Гриша Ганчев е още нормален човек, не са му влезнали такива дяволи в главата, че да замени кон за кокошка. ЦСКА е голямо име, но и голямо гайле. Феновете трябва да търсят отговорност на онези, които докараха клуба на това дередже.

Имаш задължения към държавата, 10 милиона. Стига с това разсрочване, те разсрочват от 10-15 години и затова сега имат такива задължения. Искам ЦСКА да вземе лиценз, да се намери някой да ги плати тези пусти пари. Не съм от ЦСКА, но го искам. Ама има правила. 21 години нямаме един лев задължения, нито към футболисти, нито към клубове, нито към държавата. И аз да бях трупал дългове и да бях печелил титли, че да се снимам по Европа... Нямаше от тройката да ме мръднат. Но после какво – ще се чудя тук, като Сашо Тодоров, какво ми се е случило. Трябва да се знае какво може и какво не може. На мен ми е дошло до гуша, иде ми да хвърля кърпата и да престана. Всички чакат и никой не помага.

Не Славия и не онзи мач на "Герена" преди две години направиха Лудогорец хегемон. На "Левски" желая успех на финала за Купата, да си направят добре сметката, защото и те вървят по пътя на ЦСКА, имат огромни задължения. Трудно е да спреш инерцията, която са набрали – тук не плащат, там не плащат."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015