Вчера Нюкасъл победи с 2:0 у дома Уест Хям и запази мястото си във Висшата лига. В герой за тима се превърна един аржентинец, който преживя може би най-емоционалната и изпълнена с изпитания година в своя живот. Хонас Гутиерес заби втория и най-важен гол за победата, а само няколко месеца по-рано се бореше с рак на тестисите.

„Получих удар от Бакари Саня в последният мач за миналия сезон. Казах на доктора, че ме боли, но прегледите не показаха никакви проблеми. Той ме посъветва да си почина и ще видим как съм в началото на подготовката за новия сезон. През цялата почивка обаче болката не спираше. По-късно, след нови изследвания, ми съобщиха новината. Бях убеден, че ще се преборя и ще играя отново футбол”, разказва Гутиерес.

„Всичко мина добре, справих се, оперираха ме и ми премахнаха единия тестис. След това обаче дойде нов удар. Никога няма да простя отношението на Нюкасъл към мен. Точно в най-тежкия момент от клуба не застанаха зад гърба ми. Когато бях почти готов да играя отново, те дойдоха при мен и ми съобщиха, че не съм им нужен”, добавя аржентинецът, който бе преотстъпен на Норич.

„Разбирам, че за директора футболът е бизнес, но точно в тази ситуация трябваше да ме подкрепят и да не постъпват по този начин”, казва по този повод халфът.

Гутиерес изигра само 4 мача за Норич, след което бе върнат обратно на Нюкасъл.

______.JPG

„Третираха ме по много лош начин. Плащах сам лечението си, операцията си, но нямам проблем с това. За мен най-важно е здравето и си платих всичко необходимо. Явно те смятат, че подобно отношение към техен играч е нормално. Аз никога не съм искал нищо, но смятам, че трябваше да подходят по друг начин”, казва обиденият аржентинец.

„Никога няма да спра да изпълнявам задълженията си към Нюкасъл, докато имам договор с клуба. Това е моята работа”, сподели преди време борбеният Гутиерес.

________.jpg
И я свърши по най-добрия начин. Вкара решителния гол във вратата на Уест Хям и спаси тима от изпадане. След края на мача вчера Гутиерес кротко сподели:

„Това може би беше последният ми мач за Нюкасъл. Исках да помогна на отбора. Успях да се справя със задачата и сме спасени!”.

______.jpg