Треньорът на Ейбар Гаиска Гаритано подаде оставка, след като тимът му изпадна от Примера дивисион след загубата с 0:3 от Кордоба, а в същото време Депортиво (Ла Коруня) направи 2:2 като гост на Барселона.
 
„Това е краят на една ера. Треньор, който е изпаднал с един отбор, няма право да остане. Мечтата ми беше да продължа с Ейбар в Примера, но не постигнах целта си и трябва да напусна“, заяви 39-годишният специалист.
 
През лятото на 2014 г. Ейбар за първи път в историята си се класира за испанския елит. Въпреки че разполагаше с най-ниския бюджет в Примера дивисион, след първите 19 кръга тимът беше предимно в горната половина на класирането. Изключително слаба втора половина на шампионата се оказа решаваща за изпадането.
 
Треньорската кариера на Гаиска Гаритано е свързана единствено с Ейбар. През 2009 г., след като приключва състезателната си кариера в Алавес, той става помощник-треньор в Ейбар. От следващата година води втория отбор на клуба, а от 2012 г. беше начело на представителния отбор.