Неизбежното е на път да се случи. Гриша Ганчев да стане собственик на ЦСКА. Още на 30 март БЛИЦ написа, че той е единственият шанс за спасението на „червения“ клуб. Точно преди две години Ганчев предложи същия план, който съвсем скоро най-вероятно ще се осъществи. Тогава сделката пропадна, а ЦСКА продължи да се мъчи, докато накрая се срина. И сега умиращият колос е на крачка от своето възкресение.

Тази седмица е може би най-важната в историята на „армейците“. До петък най-късно ще е ясно дали ЦСКА ще вземе лиценза на Литекс, за да оцелее. Трансформацията зависи както от юристи, така и от ключови фактори в държавата.

При положение, че се стигне до сделка, „оранжевите“ най-вероятно ще вземат лиценз на отбор от „Б“ група и от следващия сезон ще участват във втория ни ешелон. А новият ЦСКА ще бъде припознат и от свои, и от чужди. Включително и от тези, които ненавиждат „червения“ отбор. 
Както и да въртим, както и да го сучем, няма друго спасение освен посоченото. Феновете на ЦСКА не бива да забравят, че Гриша Ганчев е най-големият цесекар от всички известни бизнесмени и че под негово ръководство тимът първо няма да има финансови проблеми и второ – ще атакува титлата и Европа повече от всякога. 

Всъщност, преди месец БЛИЦ публикува анкета с въпрос към феновете на ЦСКА "Кой трябва да вземе властта на "Армията?" и Гриша Ганчев спечели убедително...

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015