Новите кортове в курортния комплекс Санта Марина край Созопол бяха домакин на първия турнир за журналисти за годината. Ваканционното селище предостави великолепни условия за провеждането на събитието и не случайно през 2014 година Санта Марина спечели най-престижната международна награда в категория „курорти“.

С тази проява се постави началото на наситения тенис сезон в едно от най-актуалните места за почивка у нас. До края на лятото тук ще се проведат редица тенис събития, състезания за деца и аматьори, както и два международни турнира за жени, валидни за световната ранглиста, с награден фонд по 10 000$. Всички събития ще бъдат организирани в партньорство с Българската федерация по тенис.

Оспорвани мачове и отлична атмосфера съпътстваха днешните финали. Шампиони при мъжките двойки станаха Мартин Захариев и Тихомир Тинчев. При дамите триумфираха Йоана Гочева и Йоана Андреева. Андреева си тръгна от Санта Марина с още една титла – при смесените двойки, където й партнираше проф. Георги Карасимеонов.
 
Участниците благодариха за прекрасните условия, в които се проведе турнирът, а в знак на признателност към домакините, от името на всички състезатели, председателят на тенис клуб „Журналист“ Георги Дончев, връчи специална купа на изпълнителния директор на „Феър плей Интернешънъл“ Марио Захариев.

Следващият уикенд тенис предизвикателствата за журналистите продължават с Държавното първенство „Сибанк“, на което домакин ще бъде спортен комплекс „Дема“ в столицата.