Пилотът на Мерцедес Нико Розберг постигна втора поредна победа във Формула 1. Германецът успя да финишира първи в Гран при на Монако и съкрати разликата до своя съотборник Люис Хамилтън в класирането. Розберг вече има 116, докато световния шампион е със 126.

Британецът може да съжалява много за изпусната победа по улиците на Монте Карло. Хамилтън тръгна първи и дълго време бе начело на колоната. В последните обиколки обаче редица от събития му отредиха третото място в надпреварата. Пилотът на Мерцедес имаше солидна преднина, влезе за трети път в бокса, а в същото време се случи катастрофа принуди кола на сигурността да се появи на пистата.

На излизане от бокса Хамилтън не бе пуснат от Розберг и Фетел, макар да се очакваше те да строят това. Получи се дискусия по радиото, но в крайна сметка нито един от двамата не пусна британеца пред себе си. Колата за сигурност навъртя няколко обиколки, а след нейното прибиране Розберг дръпна бързо и не изпусна победата. В оставащите обиколки Хамилтън не успя да изпревари пилота на Ферари Себастиян Фетел и финишира трети.

Даниел Квят финишира на четвърта позиция, а след него се нареди съотборникът му Даниел Рикиардо.

Десетката бе допълнена от Кими Райконен, Серхио Перес, Дженсън Бътън, Фелипе Наср и Карлос Сайнц.

Untitled_2.jpg