Треньорът Николай Желязков е доволен от победата на националния отбор на България над Гърция с 3:0 в приятелски волейболен мач. Тимът се подготвя за участието си на европейските игри в Баку през юни. "Винаги е добре, когато се побеждава. За мен беше много важно да играем на ниво и се радвам, че стана добър мач", заяви след срещата треньорът Желязков.

"Независимо от резултата гърците даваха сериозен отпор и мисля, че се получи прекрасна проверка. Има много данни, които ще трябва да анализираме, но като цяло нещата стоят добре. Особено като се има предвид, че сме в подготвителна фаза и натоварванията са сериозни. И по тази причина не сме в оптимално състояние, няма какво да се лъжем", продължи специалистът.

"Идеята ми бе в началото да има по-малко смени. Даже в първите три гейма не направих абсолютно никакви, за да се успокоят момчетата и да влязат в ритъма на мача. Не е сега времето, за да се правят смени. Имаме нужда отборът да бъде спокоен и механизмите в играта да бъдат автоматизирани, а за тази цел трябва време и спокойствие", заяви още бившият национал.

Отборът ще има още осем дни, в които ще работи заедно преди началото на европейските игри в Баку.

"Генерално това е групата и от нея трябва да се избере отборът за Баку. Ние в тази формация тренираме от три дни. След мачовете с Гърция отново ще бъдем разделени и на практика ще имаме осем дни, в които ще работим заедно. Идеята в тази подготовка и основна цел са финалите на Световната лига. Специално за турнира в Баку това не е най-доброто, но целта са финалите на лигата. Когато се спортува, винаги има дребни болежки. Не играем шах, че да ни боли главата от много мислене. Нормално е да има дребни неща, но за щастие, нищо сериозно", завърши Николай Желязков.

В неделя България и Гърция ще направят съвместна тренировка, която ще бъде затворена за медии и журналисти.