Световният шампион по бокс Красимир Чолаков, който е първия треньор на Кубрат Пулев, бе повален от тежък инсулт. В момента той е в Трета градска болница, където лекарите се борят за живота му. 54-годишният настоящ треньор е получил удара в сряда, съобщава „Флагман”.

"Беше толкова жизнен, никога не се е оплаквал от нищо, дори от елементарно главоболие", твърди приятелката му. Положението на бившия боксьор е критично не само в здравословен план, но и материален.

Оказва се, че поради непостоянност на доходите, както често става с бившите спортисти, Чолаков няма внесени осигуровки. Няма постоянен доход, което затруднява в момента лечението му. Състоянието на спортиста е повече от критично. Вероятно ще се наложи операция, тъй като няма подобрение от медикаментозната терапия. В момента се набират средства за операцията на Красимир Чолаков, а всеки желаещ да помогне може да направи това на следната банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
Банкова сметка: BG77FINV91501016489676
Ива Красимирова Чолакова

Красимир Чолаков е роден на 12.08.1961 г. в Бургас. Започва да се занимава с бокс на 16 години. 11 сезона е състезател на ЦСКА, после треньор в спортното училище на "армейците". Професионален състезател 3 години в Белград, две в Лион (Франция) и още толкова в Лондон. Носител на Световната купа и световен военен шампион по бокс. През 1994 г. играе мач за световната титла при професионалистите в Тайланд. Същата година оглавява ранглистата на планетата в своята боксова версия. С два сребърни и един бронзов медал от европейски първенства. Носител на пет републикански титли за мъже и две за юноши. Майстор на спорта.