Мъжкият национален отбор по волейбол записа победа над Сърбия с 3:2 (23:25, 25:23, 20:25, 25:17, 13:15) и във втората контрола между двата тима. Срещата се играе тази сутрин в зала „Вождовац“ в Белград пред около 300 зрители.
 
Двубоят продължи 115 минути, а селекционерът на нашия тим Пламен Константинов направи една промяна в стартовия състав, който в петък отново надигра западните ни съседи със същия резултат.
 
Като посрещач на мястото на Николай Пенчев в игра влезе Станислав Петков, който остана на игрището през цялото време и заби 17 точки.
 
На поста разпределител Константинов отново гласува доверие на Любомир Агонцев, като диагонал започна Владимир Николов, центрове Виктор Йосифов и Теодор Тодоров, посрещачи Тодор Скримов и Станислав Петков, а като либеро стартира Теодор Салпаров.
 
Най-резултатен в срещата с 24 точки отново стана Владимир Николов. Мирослав Градинаров добави 11 точки, който се появи на игрището във втория гейм и остана в игра до края. Единствените състезатели, които не взеха участие в проверката бяха диагоналът Данаил Милушев и центърът Мартин Палийски.
 
Двубоите срещу Сърбия бяха генерална репетиция преди първите мачове на тима от Световната лига, които са срещу Канада на 30 и 31 май в „Арена Ботевград“.
 
Днес от 17:30 часа в столичната зала „Христо Ботев“ отборът, който ще участва на Европейските игри в Баку, ще изиграе контрола с Гърция.