Васил Младенов е бизнесменът, чието име изплува покрай сделката със земи, с които трябваше да бъде обезпечен дълга на ЦСКА към НАП. Преди два дни един от настоящите собственици на „червените" Милко Георгиев хвърли обвинението, че с този ход са нанесени големи щети на клуба, който трябва да плати 1 милион за имотите до 31 август. Самият Васил Младенов внесе разяснение пред „Меридиан Мач” и заяви, че си иска земите.

- Г-н Младенов, как се стигна до покуп­ката на вашите имоти от страна на ЦСКА и как бяха оценени те? Трябва ли наистина да бъ­дат платени 1 млн. лева до 31 август?

- Аз съм дългогодишен привърженик на ЦСКА. Помолиха ме да дам свои имоти с цел да бъдат използвани като обезпечение пред НАП. Става дума не за нива, а за 7 обособени парцела, които се намират в община Панчарево. Аз не искам нищо друго освен да ми се върнат имотите и условията на договора са точно такива. Ако по някакъв начин ЦСКА не върне имотите, които предоставих, е естествено да си получа парите. Срокът действително е 31 август.

- Завишена ли е умишлено цената на имотите?
- Цената на имотите е определена пазарно около 16-17 евро на кв. м., но аз отново подчертавам - предложили сме тази цена като цена за обезпечение и аз държа да си получа имотите в натурален вид.

- Как е оценил НАП имота и защо не е признал пазарната оценка?
- Според мен оценителят на НАП е занижил изкуствено цената на имотите и в част­ност на два от седемте. Останалите са оценени горе-долу правилно. Въпросните два имота са оценени на по 1000 всеки. Поне така ме информираха от ЦСКА. Това е смешно, като се има предвид, че останалите обекти са оценени на 10-15 евро на кв. м., а тези средно на 50-70 стотинки на кв. м. Оттук дойде и разликата, която е съществена.

- Защо тази земя е интересна и има такава цена?
- Повечето земи в община Панчарево са високо атрактивни за покупка от частни лица. Някои от имотите са във вилни зони, а за някои имаме проекти за изграждане на различни обекти.

- Какъв е вашият интерес от сделката?

- Аз съм дългогодишен привърженик на ЦСКА. През последните 30 години не изпускам мач. Направих това с пълна убеденост, че правя нещо добро за любимия клуб и че става дума за временна обезпечителна мярка.

- Защо Милко Георгиев определя цялата операция като далавера?

- В момента обсъждам с мои адвокати дали да съдя този господин, макар че като цяло той ми изглежда несериозен и елементарен. От живота съм научил една проста истина - колкото един човек е по-незначителен и комплексиран, толкова по-големи глупости говори. Не знам кого представлява този господин, но със сигурност е нечие подставено лице и не може да е никакъв собственик. Жалко, че ЦСКА е по­паднал в такива ръце!

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015