Председателят на Сдружението „Обединение за Локомотив” Николай Неделчев обяви, че Локомотив (Пловдив) със сигурност ще играе в „А” група през следващия сезон. На "Лаута" се очакват да дойдат нови хора, които могат да осигурят стабилното финансово състояние на клуба.

„Целта ни е да задържим гръбнака на отбора, ще водим разговори с футболистите да останат, ще се опитаме да привлечем и нови имена. Селекцията ще бъде съставена от българи и няколко класни чужденци. Локомотив ще играе в „А” група, градим по-силен отбор", оптимист е Неделчев, който застана пред медиите след загубата на "смърфовете" с 0:1 от "Левски",

„Този отбор има бъдеще, в момента водим преговори с доста хора. Първо с лица, които предварително проявиха желание за оказване на подкрепа спрямо клуба, които в случая са независими български бизнесмени, и второ, с чужденстранни бизнесмени – по-конкретно италианци. Предстои ми да пътувам до Италия", добави Неделчев.

Той също така каза, че Локомотив се нуждае от около 70 000 евро месечен бюджет за заплати за следващия сезон, за да се бори за класиране в горната половина на таблицата.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015