Нападателят на Тернана Валери Божинов се разписа в мача срещу Варезе от 42-ия последен кръг от редовния сезон на италианската Серия „Б”.

Българският национал беше оставен резерва и се появи в игра чак в 79-ата минута на мястото на Чераволо. В 88-ата минута Валери овладя топката и с левачката и с обръщане я забоде в мрежата на безпомощния страж на гостите Ла Горга. Първото попадение в срещата вкара Бенито Виола в 37-ата от дузпа. Тернана финишира на 12-а позиция с 51 точки. Божинов записа 27 мача и 6 гола през сезона.

Другият български национал в италианската втора дивизия - Андрей Гълъбинов, също влезе като резерва за своя Ливорно при гостуването на Пескара (0:3). Таранът влезе на почивката на мястото на Москати, но не успя да помогне на гостите да избегнат загубата. Разписаха се Мелчиори (30) и Бярнарсон (52, 90+2). Ливорно не намери място в плейофите, оставайки девети в крайното класиране. Гълъбинов изигра 29 мача и вкара 6 гола през сезона.

Павел Виданов не взе участие в мача на Трапани срещу Про Верчели (2:1). Бившият защитник на ЦСКА записа общо само 4 срещи и 1 гол за сезона. Тимът му финишира 11-и с 53 точки.

За промоция в елита сега ще спорят Перуджа – Пескара и Специя – Авелино. Победителите ще срещнат съответно Виченца и Болоня.
Карпи и Фрозиноне вече спечелиха директна промоция в Серия "А", а изпадат Читадела, Бреша и Варезе.