Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев определи като "контрола" гостуването на Локомотив (Пловдив), което "сините" спечелиха с 1:0 след красив гол на Владимир Гаджев. Победата дойде само дни преди важния мач за столичани - финалът за Купата на България срещу Черно море на 30 май.

"Поредната контрола за нас, това видях. За съжаление, във втората шестица отборите си губят смисъла. Никой отбор не играе за нищо, поне другите отбори са мотивирани, защото играят срещу "Левски". Ние сме дразнител за тях. За нас важен е финалът с Черно море. Определено се готвим целенасочено за него. Ще видим какво ще стане на 30 май. Не знам колко да съм взискателен в тези мачове, защото не се играе с това напрежение, както трябва в една футболна среща. Това се отразява на мотивацията на момчетата, но мачът с Черно море ще е на съвсем друго ниво", коментира Стоев.

"Първото полувреме имахме повече шансове, второто по-малко, но пък вкарахме. Изпускаме с лекота положения, които в един момент могат да натежат. Това ме подразни на полувремето и го споделих в съблекалнята. Това, което създадеш, трябва да го реализираш", продължи специалистът пред колегите от Диема Спорт.

Стоев говори и за факта, че голмайсторът Антонио Аниете не можа да се разпише, както и за попадението на Владимир Гаджев, което според него е било изключително красиво. "Аниете не е типичен централен нападател, даже на моменти трябваше да се сменя с Боби Цонев. Исках и външните халфове да влизат по-навътре, за да отварят позиции за бековете. Някои неща се получиха, други - не. Ще работим. Голът ни беше изключително красив. Гаджев вкара с по-слабия крак, макар че той може и с двата да играе добре. Ние специално не сме играли само за Аниете, не ни беше подчинена играта на него. искахме да създадем положения и да вкараме", заяви треньорът на "Левски".

"Срещу Марек ще дам шанс на играчи, които не са играли досега. Ясно е, че двама-трима ще влязат, защото групата ни не е голяма. Колкото до това дали Аниете ще играе, за да спечели голмайсторския приз - Купата ми е по-важна от тази награда, така че сами си отговорете", сподели още Стоев.

"Домовчийски има контузия в глезена от тренировка, но не е нещо сериозно. Прохазка има проблем в бедрото, не исках да рискувам и с него, затова го смених", добави наставникът на "Левски".




"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015