Малко след официалното откриване на битката в София за Каменица Фен Купа 2015, организаторите разкриха изненадата, която ще превърне столичните полуфинали в едно от най-незабравимите събития в 13-годишната история на турнира. Непосредствено преди кулминационното дерби в събота (23 май), участници и фенове ще могат да се насладят на един титаничен футболен сблъсък между бивши професионалисти и професионални аматьори.

Специален демо-мач ще изправи част от най-известните ветерани на "Левски" срещу миналогодишните Национални шампиони на Фен Купа - „Лазур“. В състава на ветераните ще влязат Геогри Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Христо Йовов, Димитър Телкийски и Елин Топузаков. Много от феновете на турнира, които са добре запознати с възможностите на „Лазур“, смятат, че мачът ще е равностоен и дори е възможно първенците на Фен Купа да се окажат твърде костелив орех за легендите на столичния клуб. Демонстративната среща ще започне в 18:00 часа в събота и веднага след края й, в 18:30 ще стартира и финалното дерби, което ще определи новия Регионален шампион за София и областта.

Битката за София продължава по каталунски и днес. Атмосферата по терените както винаги е на много високо ниво, благодарение на атрактивните мачове, множеството забавни игри със страхотни награди и нестихващите футболни емоции, които придружават изявите на приятелите от квартала. И през този сезон, на столичния спортен комплекс „Академика“ IV км мерят сили най-добрите 64 тима от областта, като единствената разлика е, че само Регионалният шампион ще подпечата билета си за Националните Финали и ще се доближи с още една крачка до приключението зад кулисите на Камп Ноу, което очаква златните медалисти в 13-тото идание на Фен Купа.

Въпреки наличието на толкова много странични забавления покрай терените, най-интересни остават мачовете. Разбира се, това се дължи на брилянтните изяви на участниците и динамиката на дербитата, която доста наподобява тази в професионалните първенства. Една от най-емоционалните и запомнящи се срещи до момента бе тази между „Годеч Сити“ и „Stella Artois Team“. Двата тима играха изключително равностойно, като и през двете полувремена валя дъжд от красиви попадения. Мачът завърши при резултат 4:4 и донесе и на двата отбора по 1 точка в груповата фаза.

Порой от голове се изсипа и в сблъсъка между „Пожарево“ и „Дъ Грийн Девилс“. За съжаление на „Дъ Грийн Девилс“ „дъждът“ намокри само тяхната врата и те загубиха с 6:0. Нещо подобно се случи и на „Борово Олд Бойс“, които паднаха от „Софийска вода“ с 8:1.

Игрите покрай терените също преливат от емоции. Любимата на феновете активация „Точен шут“ очаква своя трети победител за този сезон. Финалът на активацията ще се проведе утре, малко преди сензационния демонстративен мач и най-точните стрелци сред посетителите ще се опитат да спечелят наградата от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Междувременно ще бъдат раздадени и два чисто нови смартфона и един спа-уикенд за двама в Банско от игрите на корпоративните партньори, както и множество други по-малки награди.

Гостите прекарват доста време и пред таблото с програмата на мачовете. Там те могат да прочетат имената на участващите отбори, а доста от тях биха могли да разсмеят дори Пиерлуиджи Колина. Част от най-колоритните са: „Не моа я запра“, „Пълна скръб“, „Малки страсти“, „На Миро отбора“, „Маниачетата“, „Тяло пречиш ми“, „Бали Вура“, „Луканката на дядо“ и др.