Александър Тодоров е категорично против стратегията на новите мажоритарни собственици на ЦСКА. Това е и причината той да подаде оставка като Изпълнителен директор. Тодоров се срещна днес с журналисти, пред които обясни доводите си и коментира бъдещето на клуба. Според него става въпрос за "някаква врътка, която може да не бъде издържана юридически и евентуално да се накаже с тежка парична глоба от УЕФА.

"Подал съм си оставка, която е приета. Тя е за вписване към Агенцията по вписвания, която ще ме отпише като Изпълнителен директор на ПФК ЦСКА. Защо? Абсолютно несъгласие с концепцията на мажоритарните в момента акционери, които по една или друга причина не желаят това дружество да продължи в този си вид. Те имат идеи, предполагам на срещата утре ще ги развият пред феновете, но за мен тя е изключително рискова и необмислена от всички аспекти, в които трябва да се обмисли. При всички положения концепцията им ще бъде изключително много атакувана. Предполагам и юридически. За мен тя трябва да е добре изпипана, но не виждам как може да стане.

До голяма степен УЕФА ще има много сериозни претенции, предполагам. Пожелавам им успех и това, което са измислили, да го направят. За мен това е рисково. Като Изпълнителен директор съм напълно против това решение на мажоритарните собственици. Моята концепция я знаете, тя не е променена през последните две години. А именно - да се оздрави съществуващото дружество и да не се разпилява активът, който до този момент е събран. Основният такъв е отборът, футболистите. Един тим се гради много трудно. Преди две години заварихме отбор в доста по-тежко положение. Клубът беше с дългове около 38 милиона лева. При редицата подписани споразумения с бившите собственици от "Титан" те опростиха около 8 милиона задължения тях и техни свързани юридически и физически лица. Към момента дългът е сведен към 19 милиона лева. За тези две години е изграждан и издържан отбор, свален е и дългът. Основните задължения са към НАП. Към момента сумата възлиза на 10,6 милиона. Самата главница е към 7 млн, другото са лихви. Как и по какъв начин тя е натрупана, не мога да кажа. През 2009 година, когато "Титан" пое управлението, дългът към НАП бе "нула". Лихвите, когато не са плаща, са сериозни", обясни доводите си Тодоров.

"Мажоритарните акционери мислят някакви, извинявам се за жаргона, врътки, които току-така няма как да се получат. УЕФА следи всичко. И ние не сме най-умните, че да измисляме нещо ново, в други държави също се опитват да намерят вратички. Не знам до колко ново дружество ще бъде издържано юридически. Глобите за неспазване на финансовия феърплей са много сериозни. Ако се стигне до нов ЦСКА, съществува голяма вероятно това дружество да започне с глоба в размер на до един милион евро."

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015