Представители на две от най-активните български организации в Чикаго - МПО-Пирин (Македонска Патриотична Организация) и патриотичен мотоклуб “Хайдути” посрещнаха по достоен начин големия български боксьор Кубрат Пулев в Чикаго. В инициативата се включиха и признателни сънародници, живеещи във ветровития град. Най-успешният роден професионален боксьор пристигна в най-българския град извън Родината почти ненадейно, като част от турнето на очарователната си съпруга Андреа. Пулев кацна на летище “О’Хеър” в петък, в събота през деня се разходи в даунтаун на Чикаго, а вечерта, след полунощ, пристигна заедно с Андреа в диско-клуб “Енигма”. Българските патриоти имаха уговорена среща с Кубрат чрез промоутърката му Петя Романова.

Кубрат получи лично благодарствено писмо от признателните българи. Приветствието му връчи Стефан Коев от МПО-Пирин. Заместник-председателят на войводите – Драгомир Богданов му подари книга с историята на МПО-Пирин. На входа Пулев беше посрещнат радушно от бившия боксьор и настоящ треньор по бокс – Даниел Крумов. Макар и за малко в Чикаго, големият спортист показа, че не е забравил откъде е тръгнал и поздрави по телефона стария си приятел и съотборник от спортното училище – Светолзар Радев. Кубрат се снима с абсолютно всички желаещи и раздаде автографи на боксови артикули, като някои от хората си свалиха дори ризите за подписа му.

По-рано през деня сънародниците ни в Чикаго издигнаха първия бюст-паметник на Васил Левски в града. Кубрат поздрави лично Томов за инициативата и обеща, че при следващото идване в Чикаго ще посети светинията в българската православна църква “Свети Иван Рилски”.