Димитър Бербатов може да остане в Монако и през следващия сезон. Това съобщава "Екип", но и уточнява, посочвайки две условия това да се случи.

Първото е "монегаските" да се класират за Шампионската лига. Отборът заема третото място в Лига 1 кръг преди края на сезона, но със само две точки пред четвъртия Марсилия и петия Сент Етиен. За целта е необходима победа в гостуването на 16-ия Лориен в неделя от 22 часа.

Второто условие е Бербатов да бъде готов за място на пейката. Митко е вече на 34 години, а от началото на тази година често е извън игра поради различни контузии. От това се възползва Антони Марсиал, като очакванията са именно той да бъде налагат  в предни позиции през новия сезон.

Но и самият Бербатов трябва да бъде съгласен на подобен вариант. При това конкретно за първенство, защото е много вероятно на него да не се разчита за Шампионската лига. Клубът получи забрана да картотекира повече от 22-ма играчи за Европа заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

Изданието информира още, че интерес към бившия футболист на ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм има от Англия. Става въпрос за Уест Бромич Албиън и новакът във Висшата лига Борнемут.