Зимният дворец в София ще бъде домакин на три големи първенства по хокей на лед за следващия състезателен сезон 2015/2016 г. Решението е взето на 17 май на годишния конгрес на Международната федерация по хокей, който се проведе по време на Световното първенство в Прага.

През октомври 2015 г. София ще приеме олимпийската квалификация по хокей на лед при мъжете. Ако мъжкият национален отбор победи, ще премине в следващата група, където ще се състезава с шест отбора.

От 7 до 10 декември 2015 г. в София ще се състои квалификация за световното първенство за жени, Дивизия II, Група В. Ще участват националните отбори на Хонг Конг, Южна Африка, България и Румъния.

Световното първенство по хокей на лед за юноши до 18 г., Дивизия III, група А, ще се проведе в София от 14 до 20 март 2016 г. Участват националните отбори на Австралия, Мексико, България, Китай, Тайван, Израел и Турция.

"Имахме добра презентация и с гласуване на конгреса София получи домакинствата", каза Красимир Кръстев, председател на Българската федерация по хокей на лед.

"Благодарение и на доброто ни партньорство с Международната федерация по хокей на лед, за шести път страната ни приема подобни големи международни форуми", допълни Кръстев.