Димитър Бербатов за пореден път бе даден като пример и споменат в списъка на най-популярните бивши и настоящи футболни звезди пушачи заради наставника на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти. Българският нападател е нареден до легенди като Сократес, Йохан Кройф и Зинедин Зидан, както и все още действащи футболисти като Уейн Руни и Марио Балотели.

Причина за припомнянето на този списък от испански медии е треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти, който беше уловен от камерите как дърпа нервно цигара във ВИП ложата на стадиона на Еспаньол. 55-годишният италиански специалист изтърпява наказание до края на сезона в Примера дивисион и беше принуден да наблюдава двубоя с „папагалчетата” като зрител. Въпреки победата с 4:1 на „кралския” клуб най-вероятно напрежението от проваления сезон на "белия балет”, останал без нито един трофей, си е казало думата.

Преди известно време БЛИЦ публикува класация, според която Бербатов бе определен за един от 10-те най-популярни футболисти-пушачи. Тя обхваща не само настоящите играчи, а цялата история на футбола.