Маркетинг директорът на Берое Ваня Джаферович даде интервю за БЛИЦ, в което говори за случващото се в клуба. Сърцатият бивш защитник на тима от Стара Загора силно се надява Петър Хубчев и футболистите му да задържат второто място и на стадион "Берое" да се играят мачове от Лига Европа през есента.

- Ваня, Берое вече е втори, ще успее ли да завърши на това място?
- Супер е, че сме на това място. Всички с нетърпение го очаквахме. Трудът ни беше заслужено възнаграден. Остават обаче още два мача, дано запазим второто място. Това ще е голям успех за Берое и Стара Загора. Досега никога не сме били на второ място, изключвайки шампионската титла през 1986 година.

- Стадионът ще се напълни ли за домакинството на "Ботев" (Пловдив) в събота?
- Силно се надявам да дойдат още повече хора, все пак това е Битката за Тракия. Има какво да се желае от публиката. Не е това, което трябва да бъде. Отборът има нужда от още по-голяма подкрепа. Ако продължим добрите игри, със сигурност ще върнем хората на стадиона. И сега идват доста фенове, но още трябва.

- Коментарът ти за реакцията на Петър Хубчев след мача с Литекс?
- Много шум се вдигна по този въпрос. Може би защото реакцията е на Хубчев, който добре знаем колко спокоен и сдържан човек е. Ако се беше случило с някой друг, дори нямаше да му се обърне внимание, но понеже е Хубчев и стана новина по всички медии.

- Какво го е провокирало да избухне по този начин срещу феновете?
- Той беше афектиран, напрежението е огромно. Играем много важни мачове, борбата е голяма. Доколкото разбрах, е имало фенове зад скамейката, които са го псували през цялото време. Нормално е да си изпусне нервите в един момент и да им отвърне. За мен тези, които са си позволили да го псуват, не са прави. Не е нормално да те псуват на майка, но всеки си знае. Да, те също са беройци, щом идват на стадиона, но постъпката им е грозна.

- Би ли ги призовал да не стъпват на стадиона?
- Не, няма как да ги спрем. Хората имат различно мнение, правят каквото си искат. Заради псувни няма как да ги спрем да идват на трибуните. Ако се стигне до бой, ако ударят някого, например, тогава ще ги изгоним от стадиона, но в този случай нищо не може да се направи. Идват, псуват, викат, това е неизбежно. На всички стадиони е така, не само при нас в Стара Загора. 

- Чу ли псувни на фенове към Хубчев?
- Не, аз бях горе в ложата. Няколко човека са го обиждали зад треньорската скамейка. Дори и за шампионската титла да се борим, пак ще се намерят такива, които да са недоволни от нещо.

- Ще успее ли Берое да спечели 6 точки в предстоящите много важни мачове с "Ботев" (Пловдив) и Лудогорец, който вече си гарантира шампионската титла?
- Това е целта и мисля, че имаме сили да я постигнем. Отборът играе много добре, колективът е отличен. Но не съм аз човекът, който трябва да коментира играта. Най-важното е да се класираме за Лига Европа, отдава ни се златен шанс това да се случи. Хубчев и екипът му са оставени да работят на спокойствие и резултатите са на лице. Клубното ръководство им е гласувало пълно доверие.

- Въведе ли Хубчев желязна дисциплина в отбора?
- Да, все пак той е възпитаник на немската школа. Държи много на дисциплината и железния ред. Нито за миг не изпуска съблекалнята, това му е силата. Освен това си върши чудесно работата, а доказателството е второто място. Е, щом Берое достигна толкова високо, значи треньорът и екипът му се справят. Спор няма!

- Стадион "Берое" готов ли е за мачовете от Лига Европа?
- Да, и аз вече натрупах много ценен опит покрай Европейското за юноши до 17 години. Директорът съм на мачовете в Стара Загора. Благодарен съм, че имам възможност да работя в такъв турнир. Радвам се, че точно на стадион "Берое" има най-много мачове, както и на "Лазур" в Бургас. Първият мач на България беше тук, видяхте колко много публика присъства. Днес при нас е полуфиналът Германия - Русия. Вече знам всичко около организацията на мачовете. Преди първия мач със сънародниците ми от Хърватия беше малко трудно, но се справихме. Най-важното е, че от УЕФА са доволни и ни приветстваха за отличната организация. Теренът също е в перфектно състояние, благодарение на грижите, които полагат служителите. През ден се играят мачове на стадион "Берое", но да сте чули някой да се оплаче от терена? Има дни, в които работим от 8 часа сутринта до 22 часа вечерта. Екипът е отличен, около 20 човека сме с чистачките. Вече разговарях с ръководството на Берое и предложих, ако се класираме за Лига Европа, аз да се занимавам с организацията, както е сега на Европейското. Няма смисъл да се дават пари на някоя фирма, след като аз и хората около мен можем да свършим тази работа. Кметът Живко Тодоров също много помага.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015


___________________.jpg