Димитър Димитров се завърна от Казахстан, където беше привикан на разговори от ръководството на добре познатия у нас Иртиш. Вчера Херо изгледа на живо мача на Екзекутора на "Левски" срещу водения от Станимир Стоилов Астана (2:2) и доби пресни впечатления от отбора, който има сериозен шанс да оглави. Мениджърът Мирчо Димитров придружава Херо в Казахстан. Пред БЛИЦ агентът изрази очакванията си, че Димитров ще стане треньор на Иртиш, който търси заместник на уволнения Дмитрий Черишев.

- Ръководството на Иртиш одобри ли кандидатурата на Димитър Димитров?
- Смятам, че проведохме ползотворни разговори. Бяхме и на мача в Астана. Днес се прибрахме в България и очакваме решението на ръководството на Иртиш. Не сме спали три нощи, имахме дълго пътуване. Тръгнахме обратно към България в 1 часа през нощта, минахме през Истанбул. Херо сигурно в момента си почива и спи, затова не може да го откриете.

- Кога ще стане ясно дали Херо е изборът на Иртиш?
- Утре или във вторник трябва да обявят.

- Сериозни ли са шансовете той да поеме отбора?
- Почти сигурно изборът ще падне върху Херо. Всички знаем каква визитка има той, отличен специалист е и може да помогне на Иртиш, който в момента е назад в класирането на първенството на Казахстан.

- Добри условия ли му предложиха?
- Да, много е доволен. За разлика от България, предложените му условия в Иртиш са много по-добри. Изобщо не може да става и дума за сравнение.

- Кои са конкурентите на Димитър Димитров за треньорския пост в Иртиш?
- Не знам, те си разговарят явно и с други треньори. Надявам се, че ще изберат Херо. Очаквам, че ще станат нещата.