Звездата на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов вярва в бъдещи успехи на тима и в свое отсъствие.
Соколов е с контузия в рамото, която ще го извади от Европейското първенство и Световната лига през лятото.
 
"Трябва да го приема. В момента най-важното е операцията да мине добре и след това да започне рехабилитацията. Операцията ще е в Италия в началото на следващата седмица. След това всички ми казаха, че възстановяването продължава 6-7 месеца.
 
Говорих с момчетата в националния отбор и сме единодушни, че тази година трябва да покажем всичко, на което сме способни. Все пак европейското първенство е пред родна публика, което е положителен фактор за отбора. Ще се постарая да бъда на много от мачовете в залата. Мисля, че през тази година ще направим нещо голямо.
 
Реално е да говорим за медал. Показали сме, че можем да печелим срещу най-големите във волейбола. Разбира се, ако не си вярваме и не играем на 100%, сме губили от доста слаби отбори. За нас най-важното е да не мислим срещу кой съперник играем, а да вярваме в своите сили. Можем да спечелим медал, но трябва да мислим само за следващия мач. Не да мислим за мач с Русия например, а да не гледаме към по-слабите съперници, където също можем да се издъним", заяви Соколов.