Майката на Димитър Бербатов - Маргарита, даде откровено интервю, в което говори за кариерата му, за семейството, върна се и в спомените.

"Аз бях от тези родители, които живеят с децата си, с тяхното хоби. Ходех на всички мачове. Например, има мач в София и аз се вдигам с Жигулата и отиваме. Аз като гледах Митко на терена все едно виждах баща му. Като стойка на игра, физиката му е моята", започна Маргарита пред Нова телевизия.

"В нашия апартамент коридорът ни е 6 метра. На едната врата бях аз вратарка, а на другата Митко ми биеше шутове. После ритаха заедно с брат си. Сега съм отново на вратата, но срещу мен е внучето ми", спомни си майката на Димитър и Асен.

На въпрос, дали може да се справя и с момичета предвид факта, че има двама сина, тя отговори: "Мога. Последният път като се видяхме с внучките започнаха да ми викат бабо, бабо. Гушкат ме. Паднахме на земята, играхме си. Липсват ми, но още малко. Ако се приберат в България, сигурно ще ги виждам по-често. Идеята, че ще прави футболна академия и има фондация ме навява на мисълта, че може би ще работи тук."

Маргарита се върна и на финала в Шампионската лига през 2011 година: "Когато стана голмайстор на Англия и цялото семейство бяхме в Лондон. Един час преди мача му казаха, че не е в групата. Това беше най-шокиращото преживяване, защото сигурно цяла България е била пред телевизорите. На предишния финал в Шампионската лига през 2009 година си бях сложила българското знаме в чантата, защото съм горда, че един българин ще играе на финал. Проверяват ни и полицаят вижда знамето. Показа ми едно кошче и ми посочи да го хвърля. Онемях, не знаех къде се намирам. Започнаха да ми текат сълзи. Какво съм говорила - не знам, но ме разбра, че съм майка на Димитър Бербатов. Тогава съм се чувствала много гадно. Исках по някакъв начин да си докажа гордостта, да развея знамето. Направих го."

"Не достатъчно в България ценят своите достойни хора. Не само в тази област. Например, аз живея с Гришо, това е нашата гордост. Като го гледам си представям майка му и баща му, както сме били - нашето семейство. Преживявам всичко. Аз съм му страшен фен."

Маргарита бе попитана дали синовете й я слушат: "Като бяха по-малки са ме слушали, но сега определено не мога да кажа, че търсят моя съвет. Те си имат личен живот, всеки си живее по начина, по който намира за добре. Затова съм и зад Асен, когато има някакви проблеми. Винаги ще застана с лице срещу всички и ще защитя децата си."