Атланта се класира на финал в Източната конференция на НБА. Във “Верижън сентър” “ястребите” се справиха с Вашингтон с 94:91, за да затворят серията с 4-2 победи. Хоукс ще играят в последният етап на решителните битки в конференцията за първи път от 1970/1971, припомня Bball.bg.

Двата отбора изнесоха интересен двубой, като оставиха развръзката за последната секунда. В самия край Хорфорд вкара един от двата си опита от линията за наказателни удари, за да даде глътка въздух на Атланта за 94:91. Топката се озова в Пиърс, който стреля от ъгъла, за да изравни за 94:94. След преглед на видео записа от ситуацията обаче съдиите отмениха последната стрелба на Уизърдс заради изтекло време преди топката да напусне ръцете на Пиърс, което донесе победата на Хоукс.

Демайр Карол бе много полезен за Атланта и завърши с дабъл-дабъл – 25 точки и 10 борби. По 20 добавиха Пол Милсап и Джеф Тийг, като първият овладя 13 борби и също стигна до двойните показатели. Брадли Бийл бе над всички за Вашингтон с 29 точки. Джон Уол оформи дабъл-дабъл – 20 и 13 асистенции. Кевин Серафин остана с 13 точки.

Единствената шампионска титла на “ястребите” в НБА е от 1958 г. Атланта ще има за съперник Кливланд във финала на Изток. Първият мач от серията е на 20 май.