Франция и Русия продължават от група „B” на 1/4-финалите на Евро 2015 до 17 години в България, след като постигнаха победи в последните си срещи от груповата фаза.

Французите надвиха трудно Гърция с 1:0 на „Арена Созопол”. Победният гол за „петлите” реализира Жордан Рамбо (80+4) в последните секунди на срещата. Така Франция събра пълен актив от 9 точки и продължава в следващата фаза, където ще срещне втория от група "D". „Елините” останаха трети с 4 точки и по-лоши показатели от Русия. Попадението на Рамбо се оказа изключително важно за Русия, тъй като ги класира напред. Ако Франция и Гърция бяха завършили 0:0, "елините" отиваха напред за сметка на руснаците, но Рамбо попари надеждите на южните ни съседи и изпрати Русия на елиминациите.

Русия срази Шотландия с 2:0 на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен в другия мач. Попаденията за успеха на Сборная бяха дело на юношите на Зенит Егор Денисов (52) и Дмитрий Плетньов (65). Така с първата си победа на турнира Русия събра 4 точки и измести Гърция от второто място, за да се класира на 1/4-финалите, където ще срещне победителя от група "D". Шотландия завърши на последно място в групата без нито една спечелена точка.